Misterele Ceahlaului: Fenomene paranormale pe muntele lui Zamolxis

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (11 votes cast)

Dincolo de maretia peisajului, menita sa taie pur si simplu respiratia privitorului, Ceahlaul a intrat si a ramas insa in istorie datorita misterelor care il inconjoara. Departe de a a egala prin inaltime alte piscuri din tara, masivul poate fi totusi vazut, in zile senine si in anumite conditii de luminozitate a soarelui, de pe tarmul Marii Negre aflat la aproape 500 de kilometri distanta, sau de pe malul la fel de indepartat al Nistrului.La orele rasaritului, deasupra Ceahlaului se produc jocuri de lumini unice si inexplicabile. Localnicii vad deseori aparitii misterioase pe cer si descopera pe pasunile din jur cercuri perfect trasate, pe care le pun pe seama altor fiinte din Univers. Cei din vechime considerau muntele ca fiind salas al zeului Zamolxis, iar cei de astazi spun ca masivul este strabatut de cea mai puternica axa energetica a globului pamântesc.

Salasul zeilor comparat cu Muntele Athos

Geograful antic grec, Strabon, povestea in scrierile sale despre muntele sfânt Kogaion, unde traia marele preot Zamolxis, devenit, mai apoi, zeu suprem al dacilor locuitori pe acele meleaguri.Legenda spune ca Dochia, fiica lui Decebal , a ales drept loc de refugiu din calea romanilor acelasi Ceahlau al zeului Zamolxis. impresurata de ostile imparatului Traian, ea s-a rugat divinitatii si  s-a prefacut in stana de piatra. Stânca Dochiei strajuieste si astazi masivul, fiind considerata de unii cercetatori ca fiind o creatie a mâinii omenesti, asemeni Sfinxului.
Martial povesteste despre „muntele cel faimos din tara hyperboreenilor (identificati a fi stramosii nostri daci –n.r.) unde zeii olimpici se legasera cu juramânt in fata altarului cel mare sa lupte contra gigantilor”. La spusele grecului se adauga o legenda care circula si azi printre localnicii de la poalele Ceahlaului si care istoriseste ca plaiurile acestuia au fost locuite cândva „de un neam de uriasi, grozav de inalti si de tari, care au fost in cele din urma infrânti de urgia cereasca”. Cercetarile arata ca, poate deloc intâmplator, aici s-a facut reala tranzitie intre religia pagâna si crestinismul de la noi, pe Ceahlau fiind ridicate unele din primele altare crestine din tara noastra. Astazi,  prin numarul impresionant de biserici si de manastiri inaltate pe cuprinsul lui, Ceahlaul este considerat drept al doilea munte sfânt al crestinatatii ortodoxe, dupa Athos. si poate ca acest lucru nu a fost deloc intâmplator. Poate ca primii crestini din tara noastra s-au conformat unei porunci biblice in care li se spunea sa ridice, pe Ceahlaul considerat sfânt,  locuri de inchinare catre Dumnezeu. Fiindca in Biblie, Dumnezeu i s-a aratat lui Ghedeon si i-a spus sa ridice altarul Sau pe stâncile muntelui, in locul altarului lui Baal si-al stâlpului acestuia de inchinaciune (Judecatori -6, 25). Astazi, pe Ceahlaul zilelor noastre, una din frumusetile naturale admirata cu prisosinta de turisti este locul numit Altarul lui Ghedeon, sau Piatra Lata a lui Ghedeon. Iar numele strabun al Ceahlaului este Pion, sau Peon, cuvânt care provine din greaca veche si care, in traducere, inseamna „casa stâlpului” –cu referire la stâlpii de tip obelisc, pe care anticii ii ridicau ca locuri de inchinare la zei.

Holograme ciudate si aparitii luminoase inexplicabile

Ceahlaul nu se ridica, nici pe departe, la altitudinea altor piscuri muntoase din România sau din tarile vecine. Cu toate acestea, in mod paradoxal, el este singurul masiv care poate fi vazut de la sute de kilometri departare. in anumite conditii atmosferice si de luminozitate solara, piscurile Ceahlaului se zaresc cu o deosebita claritate de pe tarmul Marii Negre si de pe malurile Nistrului. Gheorghe Asachi scria despre acest fenomen inca din anul 1859: „Corabierul de pe Marea Neagra vede piscul cel inalt al acestui munte, de la Capul Mangaliei si pâna la Cetatea Alba. Locuitorul de pe tarmul Nistrului vede soarele apunând dupa masa acestui munte, iar pastorul nomad, dupa ce si-a iernat turmele sale pe câmpiile Bugeacului, se intoarce catre casa având in vedere vârful Pionului, sau Ceahlaului”. Acesta nu este, insa, singurul lucru uimitor care se leaga de existenta masivului muntos. Pe Ceahlau se petrec an de an, cu regularitate, doua fenomene optice inexplixabile. in prima decada a lunii august, sub lumina rasaritului de soare, umbrele vârfurilor Toaca si Piatra Ciobanului formeaza, timp de peste o ora si jumatate, o holograma naturala imensa, având forma unei piramide perfecte. Din acest motiv, fenomenul a fost denumit Umbra Piramidei. Tot in aceeasi perioada a anului si tot la rasaritul soarelui, deasupra vârfului Toaca se produce un fenomen optic care dureaza doar câteva minute si pe care localnicii l-au numit, inca din vechime, Calea Cerului. Practic, deasupra muntelui se formeaza un stâlp de o luminozitate intensa si stranie, care se pierde in imensitatea cerului si care este marginit pe laturi de doua benzi intunecate. Unii cercetatori ai respectivelor fenomene sunt de parere ca acestea se datoreaza faptului ca prin Ceahlau, respectiv prin vârful Toaca, trece una din axele energetice ale globului pamântesc.

Varful Toaca, o piramida cu baza patrata
La aceasta teorie trebuie adaugat ca vârful Toaca reprezinta el insusi un mister. Acesta are aspectul unei piramide cu baza patrata, figura considerata a se forma extrem de rar in mod natural. Masuratorile efectuate de specialisti au aratat ca laturile bazei au exact dublul lungimii piramidei lui Keops, din Egipt, iar unghiul pantelor este cu doar 10 grade mai mare decât cel al aceleiasi piramide. Acest lucru ar fi putut fi catalogat doar ca o simpla si intâmplatoare coincidenta, daca la numai 30 de kilometri distanta de Ceahlau nu ar fi fost descoperita celebra cultura Cucuteni, datând din perioada anilor 4.800 inainte de Hristos. Printre vestigiile scoase la iveala s-au gasit nenumarate obiecte din ceramica, ce aveau imprimate proiectii in plan ale unor piramide cu baza patrata si cu diagonalele perfect trasate. in zilele noastre, localnicii din zona Ceahlaului sunt, frecvent, martori ai unor fenomene inexplicabile cu care, deja, s-au obisnuit. Tit Tihon este  renumit profesor de matematica in Roman si autor al unor carti de specialitate, deci o persoana  a carui credibilitate poate fi pusa greu la indoiala. Originar din Bicaz, localitate aflata la poalele masivului Ceahlau, el se afla in vizita la parinti si a fost martorul unei aparitii luminoase pe cer, chiar in noaptea revelionului acestui an. Profesorul Tihon a surprins fenomenul cu ajutorul unui telefon mobil dotat cu camera foto, insa imaginea de o calitate extrem de slaba nu le-a permis specialistilor, ulterior, sa stabileasca daca este vorba de un obiect neidentificat aflat in zbor sau de o simpla reflexie optica. Alti localnici declara, cu mâna pe inima, ca vad deseori fâsii de lumina strabatând padurile Ceahlaului. Calugarii de la Schitul Durau fac afirmatii asemanatoare, sustinând ca vad, in miez de noapte, când se duc la rugaciune, ploi de luminite albastre pogorându-se deasupra piscurilor muntelui. Ei spun ca acest lucru este harul lui Dumnezeu, care ii indeamna la credinta pe monahii tuturor manastirilor ce impânzesc masivul Ceahlau.

Zona Ceahlaului, vizitata de extraterestri

In vara acestui an, la Trifesti, localitate aflata in zona in care poalele Ceahlaului se pierd pe coame de dealuri, au aparut peste noapte nu mai putin de cinci cercuri perfect trasate pe islaz, sub forma unor inele, fiecare având, cu o regularitate uimitoare, diametrul de 20 de metri si grosimea de 50 de centimetri. Incredintati ca satul lor fusese vizitat de OZN-uri, oamenii locului si-au facut cruce, apoi au chemat autoritatile si specialistii in domeniu. La fata locului au venit reprezentanti ai Agentiei pentru Protectia Mediului si ai organizatiei “Romanian UFO Network”. Acestia au luat probe ale solului ars, au facut masuratori, analize si fotografii, insa nu au reusit sa dea o explicatie plauzibila fenomenului. Faptul a fost catalogat ca inexplicabil, la fel cum au fost, sunt si inca vor fi catalogate toate celelalte fenomene care fac din Ceahlau si din imprejurimile sale un veritabil tarâm al misterelor de nepatruns.

Misterele Ceahlaului: Fenomene paranormale pe muntele lui Zamolxis, 8.3 out of 10 based on 11 ratings

Share Button

(Articol citit de 2.279 ori, 1 vizite astazi)....... Newsletter

29 comentarii

Loading Facebook Comments ...

#1Anonim16 august 2008, 22:56

buna seara
as dori sa atrag atentia unui singur loucru
Ceahlaul este doar unul dintre munti, Muntele este Bucegiul fie si numai pentru ca Ceahlăul este locul de veneratie al Mamei Mari iar Bucegiul cuprinde toate reprezentările legate de dublul Zamolxe.În plus incinta sacra de pe Omu este structurata pe trei nivele ca si iniţierea zamolxiana
o seara plăcuta mai departe
:)

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

#2bebe12 februarie 2009, 21:09

sunt interesat de viitor, cred in spiritele energetice, astept colaborare.

bebe

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/10 (2 votes cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

#3Sacru10 aprilie 2009, 05:51

Balada Lui Zamolxe

P-un picior de plai,
pe-o gură de rai,
strânsu-ne-am în vale,
o mulţime mare.

Rugul am aprins,
focul am încins.
La Zamolxe vrem,
să ne închinăm.

Doamne ne-om ruga,
la puterea ta,
trezire ne dai,
pe-o gură de rai.
Doamne, tu Stăpâne,
cuvinte ne spune,
de înţelepciune.

Focul sa-nteţit,
Zamolxe a privit,
Şi-astfel ne-a grăit:

-- Tu poporul Meu,
să ai Dumnezeu,
căci preotul tău,
e un deceneu.
Oriunde umblaţi,
voi să nu uitaţi,
rugul aţâţaţi,
la Domn vă rugaţi.
Că din zori de zi,
Eu cu voi voi fi.
Iar de o fi noapte,
să priviţi departe,
ochiul de Mi-oţi vede,
atuncea veţi crede,
că la voi Mă uit,
vrerea v-o ascult.
Să mai luaţi aminte,
crestele sunt sfinte,
la popor de zei,
Carpaţii-s temei.
’N codru de umblaţi,
aminte să luaţi,
când frunza foşneşte,
Deceneu vorbeşte.
Voi să-l ascultaţi,
şi să vă-nchinaţi,
binecuvântează,
s-aveţi mintea trează.
Sacru vă e plaiu,
sfânt vă este graiu,
inimii de foc,
viaţa-i cu noroc.
Voi oameni frumoşi,
să fiţi drăgăstoşi.
Drepţi vă ridicaţi,
oamenii vi-s fraţi,
ajutor să daţi.
Pe cei oropsiţi,
să nu-i părăsiţi.
Cel ce vă mângâie,
la Mine-o să vie.
Viaţa de v-o daţi,
să vă apăraţi,
asta nu uitaţi:
Veţi fi înviaţi!
Vieţile-n dreptate,
sunt nenumărate.
Cel ce-n Mine crede,
lacrima nu vede,
iau suspinul greu.
De poporul Meu,
voi vorbi mereu,
sus la Dumnezeu.
Când hora-ţi încinge,
la Mine-o ajunge,
cântec bucuros,
din omul frumos.
Atunci şi alţi zei,
vor avea temei,
să se-nveselească,
doina să pornească,
şi să vă iubească.
Şi când vă vorbiţi,
să vă amintiţi,
graiul omenos,
e cel mai frumos.
C-al zeilor grai,
e-n cântul de nai,
p-un picior de plai,
pe-o gură de rai.

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)

#4iuly8 noiembrie 2009, 23:10

sunt foarte impresionata de ceea ce am vazut si ce am citit. Mi sa parut interesant versurile misterele ce se intampla acolo si multe altele nu am stiut de loc de chestia asta sunt foarte impresionata……………………………………………..

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

#5gerula22 ianuarie 2010, 07:20

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

#6mary22 ianuarie 2010, 18:32

nu cred in spusele localnicilor,nu cred in extrateresti.dovezi nu povesti

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

#7buta traian2 februarie 2010, 01:20

foarte interesant ma simt fericit ca v-am descorerit

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

#8paula14 februarie 2010, 13:48

sunt inpresionata chiar fericita nici nu stiti cit ma bucur cu siguranta ca suntem o tara sfinta ….lumina care iese ..s-au intra in munte …de care spuneti cu siguranta exista ea ne alimenteaza cu putere energetica…..am citit asta si in cartea …cei 7 ani apocaliptici …ma fascineaza aceste fenomene…ele exista si in curin cu siguranta toata lumea va afla mult mai multe….

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

#9alexandru4 mai 2010, 20:46

Numai natura mama , si -natura evenimentelor- pot sa ne spuna cu certitudine ce anume se petrece de fapt si de drept , in aceste conditi stranii si misterioase ale epocii trecute si prezente ; dar ptr care nu aceptam nici un rezultat final , fie el adevarat sau neadevarat . Daca sub privirile noastre fenomenele normale aceptate de stiinta , ne dau peste cap mintea si ratiunea umana , ce sa mai vorbim de altele fenomene neelucidate ptr care nu avem stiinta ptr ele -[nestiinta] . Probabil ca in timp se vor descoperi elementele necesare descoperiri lor ; ceea ce ma indoiesc de lucru asta . Omul primitiv nu a stiut cum sa lucreze cu logica , de altfel nivelul de cultura la om a fost foarte scazut in descoperirea si citirea viitorului . De aceea am ramas primitivi -- sau foarte putin evoluati- . Omul nu si-a pus in minte sa citeasca viitorul niciodata , desi nu este o operatie foarte grea .

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

#10ina24 mai 2010, 10:39

in vremuri de criza ne ajuta sa credem in ceva

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

#11tismana24 mai 2010, 13:14

iluzie omeneasca sau evenimente naturale ?

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

#12iulianghost29 iunie 2010, 15:40

tipu cu dovezile,toti invatatii lumii stiau de aceste fenomene nu e nici un secret decat pentru neinitiati

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

#13Vasile Scanteianu2 iulie 2010, 09:41

A se calcula daca daca Ceahlaul-sau zona adiacenta acestuia-corespunde topografic,sau topometric,urmatoarei Latitudini Nordice:46 grade,50 minute,01 secunde!Daca datele practice-din teren-coincid cu cele teoretice indicate de noi aici,atunci acel Munte,caruia ii corespunde aceasta latitudine nordica nu este nimic altceva decat Muntele Sacru al Geto-dacilor din Moldova.

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/10 (2 votes cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

#14Vasile Scanteianu2 iulie 2010, 19:12

Asupra fenomenelor care se petrec in Ceahlau-si in zona adiacenta lui-e si dificil si riscant sa-ti dai cu”presupusul”,fara sa vezi efectiv cu ochii tai fizici ce se intampla in realitate.Ca noi asta facem-cei mai multi dintre noi-ne dam cu presupusul,ca asa am fost invatati-citeste „manipulati”pe diverse cai si mijloace,incepind de la proprii parinti fizici,continuand cu scoala,cultura,stiinta,si pana la mijloacele actuale de informare in masa, care si ele manipuleaza pe rupte-,dar priviti totusi cu atentie ce se intampla actualmente in Romania pe toate palierele vietii sociale,dar si in privinta Naturii care s-a dezlantuit furioasa impotriva noastra,careia i-am produs,ca niste „destepti”ce am fost dezechilibre majore!Nici astea nu mai sunt adevaruri? Nici pe acestea nu le vedem,cand le simtim in mod dureros pe propria noastra piele?Daca nici aceste lucruri,care se petrec in contra noastra nu le vedem si nu le simtim ca atare-si ca pe o necesitate interna de a ne schimba atitudinile si moravurile proaste pe care le avem-,atunci ne meritam soarta cu totii.Dar noi credem totusi,ca ceea ce se intampla la ora actuala in Romania,coraborat cu „fenomemele misterioase”care se petrec in Ceahlau si in Bucegi,nu au un alt rol decat acela de a NE TREZI,atat la realitatile Vietii,cat si la realitatile Spirituale,de care am cam uitat,ca ca sa nu zicem si mai rau:unii chiar le-au calcat in picioare ,de destepti si credinciosi ce au fost,si sunt inca…Cand am sugerat sa se calculeze Latitudinea Nordica a Ceahlaului-probabil ca ea se STIE EXACT,dar n-o stim noi ca se stie-,am facut-o cu un scop precis:am dat latitudinea respectiva-46grade,50 minute,01secunde-o avem PRIMITA din Plan Astral,inca din …aprilie 1994!Am ,,decodificat”inca de atunci informatia primita,dar n-am stiut pana astazi sa facem conexiunea logica dintre informatia primita din astral,si ,,Punctul concret”caruia ii corespunde in plan fizic{terestru} latitudinea cu pricina.Probabil ca e vorba de „o suprapunere”aproape exacta-probabil ca e vorba de o marja de eroare+_ 5 secunde-intre planul Spatiului si Timpului Astral,si planul Spatiului si Timpului terestru!Probabil ca si „defazajul”acesta spatio-temporal,existent la momentul respectiv-adica aprilie 1994-a fost „corectat”din astral cu ocazia Eclipsei de Soare din 11 august 1889!Si corectia respectiva s-a facut exact pe …STANJENUL MOLDOVENESC,adica 2,23m ,atat cat a durat si Eclipsa de Soare la Bucuresti:143secunde.Transformand secundele in minute{temporale,nu spatiale}rezulta chiar stanjenul moldovenesc!Dar cine mai masoara astazi pamantul in Stanjeni?Probabil ca doar D-zeu,sau vreun om de la tara,care are mai multa incredere in stanjen decat in metrul obisnuit!Probabil ca vom mai reveni cu niste comentarii daca va mai fi cazul….

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

#15Vasile Scanteianu2 iulie 2010, 20:08

Am revenit imediat.Se pare ca am comis in mod inconstient o eroare de timp pamantesc:e vorba de Eclipsa de Soare din 11 august 1999 ,si nu 11 august 1889!Asta daca n-o fi fost cumva si atuni ,in 1889 vreo Eclipsa de Soare similara celei din 1999.Rugam astrologii sa verifice daca si in anul mortii lui Mihai Eminescu,1889,a avut vreo Eclipsa de Soare in Romamia,si cat a durat ea efectiv.Si daca a existat si atunci eclipsa de soare-care la noi apare in mod acidental-n-o fi durat ,oare ,126 secunde,adica,masurat pe celalalt stanjen,Muntenesc:1,96m.Sa se verifice si asa ceva,ca Eminescu zicea si el ceva similar,referindu-se la Soare ,si la eclipse:,,Cand unul trece,altul vine/In asta lume a-l urma,/Precum cand soarele apune/El si rasare undeva.”Scuze pentru eroarea temporala.N-a fost in intentia noastra,ci a aparut doar accidental!Dar cum nimic nu e intamplator pe lumea asta,constientizand eroarea comisa imediat,sa facem si diferenta intre cele doua Momente Astrale:1999-1889=110ani.Pai este o exactitate fara dubii:110:10=11.Nici nu mai este nevoie de eclipsa de soare,ca si Numerele ne spun exact despre ce a fost vorba in 1889!….

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

  #16N.E.C.30 septembrie 2010, 11:10

  esti o greseala totala

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

#17NKVD10 iulie 2010, 15:23

E greu de definit aceste fenomene naturale

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)

#18eu16 august 2010, 18:45

Articolul este un colaj nereusit si neprofesionist.Cel care l/a scris vorbeste din auzite…
Partea despre fenomenele optice d pe Ceahlau e copiata din alt articol.
Partea despre cercurile de pe pasune nu are legatura cu Ceahlaul: Trifesti e tocmai langa Roman, la vreo100km de Ceahlau. Autorul plagiaza intr/un mod foarte nefericit.

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

#19Anonim1 octombrie 2010, 05:57

In care directie e greseala,ma N.E.[C.][Alexandru]:la decodor,sau Ecuator?…

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

#20N.E.C.1 octombrie 2010, 18:34

pai tu ii rogi pe astrologi sa vada daca a fost eclipsa sau nu , tu nu sti ceai scris acolo ,eclipsa a fost in acel an-1889-care ,Alexandru, care decodor, care Ecuator….

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

#21Anonim2 octombrie 2010, 04:02

N.E.C.ne confirma o Tripla banuiala,care prin postarea lui devine certitudine ,si anume:1],,…eclipsa a fost in acel an-1889-…”2]toate Mizeriile care ni s-au facut pana acum sunt consecinta fireasca/nefireasca a acelei ,,Eclipse…”3]N.E.C.[NKVD]stie/nu stie sa socoteasca pe „betisoare”:14[N]+5[E]+11[C]=30…Argintii lui Iuda!Mai avem si a patra confirmare,dar asta preferam s-o lasam neconfirmata…

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

#22N.E.C2 octombrie 2010, 07:48

mai concret ceai vrut sa spui acolo, ca nu inteleg?

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

#23Agatanghel10 martie 2011, 15:04

daca a venit la noi credinta evreilor nu inseamna sa nu credem in zamolxes caci e mai importanta credinta stramosilor nostrii mai ales ca nimeni nu a adus dovezi clare ca nu exista si sunt destule dovezi care zic ca zamolxes exista

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 1 vote)

#24Agatanghel10 martie 2011, 15:10

daca vrem o tara precum dacia doar cu mainile noastre o putem face daca asteptam sa cada din cer degeaba asteptam
multi zic de ce nu face lumea ceva daca gandesc toti asa nimeni nu va face numic

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

#25Geo25 ianuarie 2010, 22:16

Nu pricep, daca sunt atitea fenomene stranii in Romania de ce nimeni nu face nimic,toata lumea se multumeste sa constate,sau ma insel? sau poate epoca secretului nu a apus inca?

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Adauga comentariu

Nickname:
E-mail:
Website:
Comentariu:


sapte + 6 =

Alte articoleinapoi la pag. principala

Dezrobirea tiganilor

Dezrobirea tiganilor(0)

La 20 februarie 1856 a fost promulgată Legea pentru desfiinţarea robiei în cazul ţiganilor particulari, aflaţi în proprietatea boierilor. Dezrobirea ţiganilor a fost o componentă importantă a modernizării sociale a principa­te­lor române, fiind practic prima mare re­for­mă socială a principatelor. Potrivit site-ului divers.ro, dedicat minorităţilor etnice, cea mai timpurie atestare documentară privind existenţa ţiganilor pe

Iubirile secrete ale lui Eminescu

Iubirile secrete ale lui Eminescu(0)

”Cu toată inegalitatea temperamentului său, Eminescu avea două coarde întotdeauna egal de întinse: veşnic înamorat şi veşnic având nevoie de bani”, spunea Ion Luca Caragiale, în 1882, despre contemporanul său, poetul Mihai Eminescu. De altfel, iubirea în poezia eminesciană este şi astăzi subiect de studiu pentru eminescologi sau literaţi. Unii specialişti spun că Eminescu a

Adevaratul Sadoveanu ? Un criminal oportunist !

Adevaratul Sadoveanu ? Un criminal oportunist !(0)

Cine i-a spus lui Sadoveanu „Ceahlăul oportunismului” a fost inspirat. Maestrul din Fălticeni a știut mereu să se așeze de partea călduță a Istoriei. Adeseori, a călcat pe cadavre. La propriu. După Primul Război Mondial, Mihail Sadoveanu se înscrie în Partidul Poporului al lui Alexandru Averescu, foarte în vogă în acea perioadă, și este ales

Lacurile blestemate din Prahova

Lacurile blestemate din Prahova(0)

Poveştile care au circulat ani de zile despre lacurile malefice din Prahova, blesteme de veacuri, iubiri tragice şi munţi plini de energii vindecătoare s-au transformat în timp în legende. Localnicii le povestesc şoptit, cu teama de a nu “trezi” entităţile malefice care îşi cer anual tributul Despre Lacul Miresei, aflat în apropierea Bisericii Sf. Voievozi,

Misterele mortii unor scriitori romani

Misterele mortii unor scriitori romani(0)

Au fost anchetaţi, umiliţi, torturaţi şi aruncaţi în închisorile regimului comunist. Aceasta a fost soarta multor intelectuali din cultura română. Unii dintre ei au murit chiar în timpul detenţiei sau la scurt timp după eliberare. Alţii au supravieţuit dar au trăit cu domiciliu forţat, urmăriţi de Securitate. Nesupunerea faţă de sistem a atras după sine

citeste

Aboneaza-te prin Feedburner !

Introdu adresa de mail pentru a primi noutati.

Join 98 other subscribers

Articolele saptamanii

Top articole

Contacte si Informatii

Retele sociale

Cele mai populare categorii

© 2013 Magazin Cultural Ştiinţific All rights reserved.

Citește mai multe:
twin_towers
Prăbuşirea turnurilor gemene la 11 septembrie, explicată printr-o reacţie chimică

Prăbuşirea turnurilor World Trade Center la 11 septembrie 2011 a fost provocată de reacţia explozivă generată de intrarea în contact...

Turnul sfărâmat din Oltenia
Turnul sfărâmat din Valea Oltului

Cand mergi spre Ramnicu Valcea, la volan sau cu trenul, poti vedea, pe malul Oltului, o constructie care parca a...

inteligenta
Cum poti fi mai creativ purtand o casca.

O cască ce stimulează creativitatea purtătorului, prin emiterea unor fluxuri foarte slabe de curent electric, care sunt direcţionate spre creierul...

FUMAT - COMBATERE
Cinci beneficii ale fumatului asupra sănătăţii.

Cine spune că fumatul dăunează grav sănătăţii ar trebui să ia în considerare anumite studii care spun că fumătorii sunt...

semne_buzau
Enigme în piatră în Muntii Buzaului.

Pietre scrise intr-un limbaj neinteles, enigme la tot pasul, legende tulburatoare despre istoria dacilor si relatia lor cu divinul. Un...

Închide