Tunele secrete sub Muntii Bucegi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (33 votes cast)

Trasee secrete si drumuri pe sub munti, folosite inca de pe vremea dacilor? O simpla legenda sau …

In fiecare zi, indiferent ca e vara, toamna, pramavara sau iarna, sute de persoane vin sa traverseze zona Bucegilor. Unii vin pur si simplu pentru munte, altii vin atrasi de legendele ce cuprind intreg tinutul Bucegilor. Iar altii vin in cautarea comorilor ramase prin pesteri, din cele mai vechi timpuri, asa cum spun legendele locale. Pentru ca in zona Bucegilor trece un lant de drumuri subterane, cunoscute doar de cateva persoane, la ora actuala. In vremuri de restriste, inca din vremea dacilor, obstile tramiteau femeile si copiii aici, tramiteau comorile ce le aveau si porneau la lupta impotriva invadatorilor. Pe sub munte se poate ajunge dintr-o parte in alta a muntilor.

In anul 105 armatele romane conduse chiar de imparat, patrundeau in teritoriul dacilor, ocupind cetate dupa cetate. Era al doilea razboi si Traian era decis ca de data asta sa supuna definitiv Dacia. Din aceste considerente nu se grabea, preferind sa construiasca de fiecare data pe unde trecea cetati si castre care sa asigure spatele armatei sale.

La un moment dat, intre romani si Sarmizegetusa nu mai era nici o cetate. Cu toate astea, in munti, pe loc deschis, la intilnirea a doua piriuri, s-a dat o lupta pe viata si pe moarte intre cele doua osti. Era sfarsitul toamnei. Dacii erau condusi personal de Decebal, iar romanii de unul dintre generalii lui Traian, cel care, dupa cucerirea Daciei, urma sa devina pramul guvernator al noii provincii romane. Lupta a fost ingrozitoare si a durat toata ziua. Spre seara, balanta incepuse sa inclise spre romani, din cauza numarului mare de luptatori de profesie pe care ii aveau.

La un moment dat, marele preot dac, Vezina, a fost vazut cazind in lupta. Atunci dacii au inceput sa sovaie, vazind in asta un semn din partea marelui lor zeu, Zamolxis. Ca sa nu piarda de tot lupta, Decebal a dat ordin de retragere si… armatele dacilor au disparut in cateva minute ca inghitite de pamant. degeba au trimis romanii trupe in urmarirea fugarilor. Acestea se intorceau toate cu acelasi raspuns: in fata lor nu exista nici un fel de dusman…

A urmat o pauza de cateza zile, pauza care a fost cat pe ce sa salveze soarta regatului dac. Pentru ca, profitind de ea, Decebal a realizat o lovitura care a ramas in analele razboaielor: a incercat sa mute centrul operatiunilor la sud de Dunare, pe teritoriu roman. La vremea respectiva nimeni nu a putut intelege cum, in conditiile unei ierni cumplite, cum a fost cea din 105, Decebal a ajuns, intr-un interval de timp extrem de scurt – mai putin de 2 zile – sa strabata muntii Daciei, ajungind la locul de intalnire cu aliatii sai si trecand Dunarea ca sa atace castrele romane de pe teritoriul actual al Bulgariei. Din pacate, in urma unor tradari din rindul nobililor daci, Traian a aflat secretul miscarilor rapide de trupe: Decebal s-a folosit de tunelurile subterane care traversau muntii dintr-o parte in cealalta.

[like_to_read]

Dupa batalia de la Adamclisi cand fiecare dintre aliatii infranti ai dacilor se retrageau spre locurile lor de bastina, dacii condusi de Decebal au cazut in cateva ambuscade organizate de romanii care ii asteptau in tunelurile de trecere. Neasteptindu-se la asa ceva, mare parte din trupele repliate au fost nimicate, putini fiind dacii care au ajuns din nou la Sarmizegetusa. Dupa acest atac, Traian a ordonat astuparea tunelelor pe care le descoperise. Cu toate astea, multe au ramas necunoscute de cotropitorul roman, fiind folosite mai tirziu de domnitorii romani. Asa au fost trecerile subterane din zona Bucegilor.

Cei mai populari munti ai Romaniei sunt strabatuti de la un capat la altul de treceri subterane, putini fiind cei care cunosc existenta acestora?

Despre existenta tunelurilor aveau cunostinta numai sacerdotii daci si unii nobili, acestia din urma cunoscand doar anumite treceri strategige si nu pe toate. Ducand mai departe mostenirea spirituala a inaintasilor lor, preotii daci au transmis novicilor secretele trecerilor de sub pamant, secrete preluate de preotii crestini, paznici ai comorilor spirituale si nu numai, ale acestui popor si retransmise mai departe doar calugarilor virtuosi. Pentru ca aici, in interiorul Bucegilor, exista o parte din secretul existential al nostru, al romanilor, ca popor.

Pe vremea domnitorilor din dinastia Basarabilor si a celor de dupa ei, platoul Bucegilor era interzis oamenilor de rand. Acolo se antrenau ostile de elita ale domnitorului. Oare de ce, din toate locurile posibile din tara asta, domnitorii au ales ca loc de antrenament tocmai platoul Bucegilor? De ce nu un loc la cimpie, unde antrenamentul calare se putea desfasura in conditii mai bune? Simplu. Pentru ca, in vremuri de restriste, tezaurul roman era adapostit in tunelele din zona, iar “rosii” aveau ca sarcina prioritara, paza comorilor.

Mai mult, legendele locale vorbesc si despre existenta unui tezaur deosebit. Un tezaur acumulat si pastrat in zona de-a lungul a zeci de generatii de conducatori. Se spune ca fiecare din acestia trebuia sa sporeasca tezaurul pe durata domniei lui si nu avea voie sa foloseasca niciodata odoarele de pret din tezaurul sfant. Cei care nu au tinut cont de asta au fost loviti de un blestem cumplit, ei si familiile lor fiind risipite in vint. Se spune ca acest blestem a lovit cele doua ramuri conducatoare din familia Basarabilor, respectiv ramura Draculestilor si cea a Danestilor, multi domnitori din aceste familii murind asasinati, ei si familiile lor, pentru incercarea de a folosi tezaurul tarii in scop personal.

In ultimii ani, in zona Bucegilor s-au efectuat masurari energetice care au constatat existenta unor campuri de forta extraordinara si a unor treceri subterane care traverseaza muntii dintr-o parte in cealalta. Mai mult, aceleasi masuratori au aratat existenta a doua treceri subterane care merg din zona Bucegilor pana in apropiere de Pestera Ursilor din Carpatii Occidentali, acestea fiind intretaiate din cand in cand de diverse tunele mai mici sau mai lungi.

Ceea ce este uimitor e altceva. Privite de sus (ipotetic) aceste tunele nu strabat muntii haotic ci sub forma unor linii care configureaza imaginea unui lup imens, avand gura deschisa, ca atunci cand se arunca asupra prazii. Capul lupului este in Muntii Apuseni iar coada coboara pana in apropiere de Pietrosita, judetul Dambovita. Intrebarea logica este daca aceste treceri subterane au fost facute de mina omului sau daca au fost doar descoperite si folosite de oameni? Este o intrebare la care, deocamdata nu are cine sa raspunda. Poate doar misticii, care au avut curajul sa afirme ca totul a fost construit de Zamolxis atunci cand Marele Zeu a decis sa apere acest pamant sfant si pe cei ce-l locuiesc. Sursa:http://www.horoscop-astrologie.ro/drumurile-subterane-de-sub-munti.html

[/like_to_read]

 

Tunele secrete sub Muntii Bucegi., 9.0 out of 10 based on 33 ratings

Share Button

(Articol citit de 15.751 ori, 5 vizite astazi)....... Newsletter

10 comentarii

Loading Facebook Comments ...

#1cristina31 ianuarie 2011, 15:08

Eu nu inteleg ce inseamna pata de culoare rosie …poate o descrie o forma sau ceva !??…

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.7/10 (3 votes cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 3 votes)

  #2ddd9 februarie 2011, 19:04

  cap de lup!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)

#3mihaizzz26 februarie 2011, 01:35

foarte intersanta postarea!
pe cand si altele legate de acest subiect?

numai bine.

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

#4Getbeget8 martie 2011, 17:45

Care sunt dovezile istorice si / sau materiale palpabile care au sta la baza acestui articol?
As dori sa le cunosc si eu, dar tare ma tem ca nu exista asa ceva.
Pentru ca este articolul este mult prea spectaculos si fantezist pentru a fi adevarat.

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

  #5sipos gheorghe23 august 2011, 20:02

  Articolul este pedeparte fantezist. Dovezi exista, dar noi nu le putem interpreta datorita minciunilor si ideilor denaturate cu care am fost indroctinati. Citeste si „Atlantida un adevar aproape de noi” din revista Agero de pe internet si sunt convins ca vei avea citeva raspunsuri palpabile la intrebarile tale,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 7.5/10 (2 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

   #6adi9 februarie 2012, 05:07

   salut am incercat sa gasesc revista agero, pe net sa citesc despre atlantida, nu am gasit, imi poti da un link, mersi

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

#8sipos gheorghe23 august 2011, 19:50

La misterele ridicate exita un singur raspuns, il gasiti in revista Agero. Nicio revista, ziar sau alta publicatie din tara nu a fost interesat de publicarea materialului „Atlantida un adevar aproape de noi” considerind o prostie demn de ignorat. As vrea sa aflu parerea tuturora care sunt interesati de astfel de idei.

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

  #9adi9 februarie 2012, 05:14

  salut, am citit mai demult , eram cred clXII, luntrea sublima, nu mai stiu cine a scris-o , acolo a fost primul meu contact cu atlantida, dupa ceea ce am prins cu ajutorul revistelor si altor articole despre atlantida, tot incerc sa citesc mai multe, dar sint cam lipsa de materiale, multe parca se leaga si de triunghiul bermudelor, si un pic de insulele bahamas, unde mai nou au gasit o piramida, asta e site-ul unde urmaresc aceste info http://www.abovetopsecret.com/forum/thread449043/pg1

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

#10eugen28 decembrie 2011, 15:38

poate fi cit se poate de adevarate aceste mistere, dar sa spuna cineva , la ce near mai folosi , cind americani le stiu pe toate atunci nu mai near folosi noua romanilor ca mostenire, as vrea sa mai sitesc si altele daca mai suntem romani.

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.7/10 (3 votes cast)
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: -2 (from 2 votes)

Adauga comentariu

Nickname:
E-mail:
Website:
Comentariu:


− 8 = unu

Alte articoleinapoi la pag. principala

Dezrobirea tiganilor

Dezrobirea tiganilor(0)

La 20 februarie 1856 a fost promulgată Legea pentru desfiinţarea robiei în cazul ţiganilor particulari, aflaţi în proprietatea boierilor. Dezrobirea ţiganilor a fost o componentă importantă a modernizării sociale a principa­te­lor române, fiind practic prima mare re­for­mă socială a principatelor. Potrivit site-ului divers.ro, dedicat minorităţilor etnice, cea mai timpurie atestare documentară privind existenţa ţiganilor pe

Iubirile secrete ale lui Eminescu

Iubirile secrete ale lui Eminescu(0)

”Cu toată inegalitatea temperamentului său, Eminescu avea două coarde întotdeauna egal de întinse: veşnic înamorat şi veşnic având nevoie de bani”, spunea Ion Luca Caragiale, în 1882, despre contemporanul său, poetul Mihai Eminescu. De altfel, iubirea în poezia eminesciană este şi astăzi subiect de studiu pentru eminescologi sau literaţi. Unii specialişti spun că Eminescu a

Adevaratul Sadoveanu ? Un criminal oportunist !

Adevaratul Sadoveanu ? Un criminal oportunist !(0)

Cine i-a spus lui Sadoveanu „Ceahlăul oportunismului” a fost inspirat. Maestrul din Fălticeni a știut mereu să se așeze de partea călduță a Istoriei. Adeseori, a călcat pe cadavre. La propriu. După Primul Război Mondial, Mihail Sadoveanu se înscrie în Partidul Poporului al lui Alexandru Averescu, foarte în vogă în acea perioadă, și este ales

Lacurile blestemate din Prahova

Lacurile blestemate din Prahova(0)

Poveştile care au circulat ani de zile despre lacurile malefice din Prahova, blesteme de veacuri, iubiri tragice şi munţi plini de energii vindecătoare s-au transformat în timp în legende. Localnicii le povestesc şoptit, cu teama de a nu “trezi” entităţile malefice care îşi cer anual tributul Despre Lacul Miresei, aflat în apropierea Bisericii Sf. Voievozi,

Misterele mortii unor scriitori romani

Misterele mortii unor scriitori romani(0)

Au fost anchetaţi, umiliţi, torturaţi şi aruncaţi în închisorile regimului comunist. Aceasta a fost soarta multor intelectuali din cultura română. Unii dintre ei au murit chiar în timpul detenţiei sau la scurt timp după eliberare. Alţii au supravieţuit dar au trăit cu domiciliu forţat, urmăriţi de Securitate. Nesupunerea faţă de sistem a atras după sine

citeste

Aboneaza-te prin Feedburner !

Introdu adresa de mail pentru a primi noutati.

Join 97 other subscribers

Articolele saptamanii

Top articole

Contacte si Informatii

Retele sociale

Cele mai populare categorii

© 2013 Magazin Cultural Ştiinţific All rights reserved.

Citește mai multe:
space-debris
Gunoierii spatiului.

Agenţia spaţială japoneză a apelat la serviciile unei companii care realizează plase de pescuit pentru a curăţa gunoaiele de pe...

Misterul lacului Cincis
Misterul lacului Cincis

Lacul Cincis se afla in judetul Hunedoara si sta pe locul in care s-a aflat in trecut un satuc stramutat....

oberth1
Hermann Oberth- părintele ştiinţei rachetelor şi astronauticii

Nascut la Sibiu (la acea vreme Nagyszeben sau Hermannstadt), la data de 25 iunie 1894, Hermann Oberth a fost, pe langa...

limbi_materne
Jumătate din cele 6.000 de limbi care se vorbesc în lume riscă să dispară definitiv .

Jumătate din cele 6.000 de limbi care se vorbesc în lume se află în pericol de dispariţie, a avertizat joi...

Sarmizegetusa Regia – trecut maret si prezent trist.

Hotii de comori de la Sarmizegetusa Regia fura tezaure cu ajutorul unor harti realizate chiar de statul roman. In 1993,...

Închide